Nieuws vanuit het schepencollege

Meiboomplanting
Het college verleent toelating aan Heemkring ‘Die Swane’ om op zondag 18 mei een meiboomplanting te organiseren op het Heemerf Kaasstrooimolen aan de Bruggeneindse Heibaan. De gemeente zal zorgen voor technische ondersteuning: nazicht van het gras en de hagen, het leveren van verlengkabels voor tijdelijke stroom, het ophalen en terugbrengen van zitbanken, … 

Scholen aan de Nete

Op 26 april 2011 besliste de gemeenteraad om een scholengemeenschap op te richten in de vorm van een interlokale vereniging. De gemeentelijke basisscholen van Berlaar, Hulshout, Heist-op-den-Berg en Westerlo maken sindsdien deel uit van ‘Scholen aan de Nete’. 

Het beheerscomité van ‘Scholen aan de Nete” evalueerde recent de werking van de bestaande scholengemeenschap en stelt voor om de samenwerking verder te zetten voor een periode van zes schooljaren. Het college gaat hiermee akkoord en legt het punt ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad.

GidS-projecten
Het Agentschap voor Natuur en Bos lanceerde dit jaar een oproep om projecten te ondersteunen die zorgen voor meer en beter groen in de verstedelijkte omgeving, de zogenaamde GidS-projecten. De beschikbare subsidies worden verdeeld over één Vlaamse laureaat en 5 provinciale laureaten.

Het college beslist om de heraanleg van het Sint-Guibertusplein in Itegem in te dienen als projectvoorstel in de categorie ‘provinciale laureaat’. Het projectvoorstel beantwoordt immers aan de criteria om in aanmerking te komen als GidS-project. Er hangt een subsidie van 50.000 euro aan vast, mits de inbreng van het openbaar bestuur minstens 12.500 bedraagt.

Plaatsen verkiezingsborden
Het college gaat akkoord met het voorstel van de technische dienst om de aanplakborden voor de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen van 25 mei 2014 op volgende locaties te plaatsen: 
- Bruggeneinde: aan de vroegere school
- Wiekevorst: aan de kerk
- Itegem: aan de kerk
- Hallaar: parking
- Heist-Station: op de Mechelsesteenweg naast de pastorij
- Zonderschot: aan de kerk
- Heist-Goor: parking aan het park en Pastoor Mellaertsstraat
- Schriek: aan de kerk
- Grootlo: hoek Kapelstraat en Peyerstraat
- Pijpelheide: Meester Fritsstraat-Schrieksesteenweg
- Booischot: aan de kerk (zijde parking)
- Heist-centrum: rondpunt Lostraat

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 22 april vindt de volgende gemeenteraadszitting plaats in de raadzaal (Kerkplein 15) in Heist-op-den-Berg. Je kan de agenda van de zitting hier raadplegen. Iedereen is welkom om het openbare gedeelte bij te wonen.

Nieuws vanuit de gemeente

Ondersteboven: praatcafé voor ouders van kinderen met een handicap
In een losse, ongedwongen sfeer heb je aan kleine tafeltjes rechtstreeks contact met ouders in een gelijkaardige situatie. Je kan je verhaal doen, luisteren naar het verhaal van andere ouders, ervaringen delen of tips doorgeven. Meer weten?

Opening toeristisch seizoen
De toeristische dienst verwelkomt je op zondag 27 april van 10 tot 17 uur met een opendeurdag in het kantoor aan de Postweg 6. Voor elke bezoeker staat er een drankje en een Heists zwaantje klaar. Meer weten?

Erfgoeddag
Op zondag 27 april vindt de jaarlijkse Erfgoeddag plaats met als thema ‘Grenzeloos’. Onze gemeente organiseert die dag activiteiten rond twee bijzondere verjaardagen: 150 jaar spoorlijn Antwerpen-Aarschot en 50 jaar immigratie. Meer weten?